Skip to main content

Der bliver på verdensplan solgt 1 million plastikflasker i minuttet

Leg lidt med tanken: Der ryger en million plastikflasker over disken. Ikke om dagen eller om ugen – men hver eneste gang minutviseren flytter sig et lille nøk. Det bliver til 60 millioner plastikflasker i timen og 1.440 i døgnet hver eneste dag.

Disse tal vil stige med yderligere 20 % inden 2021, anslår den engelske avis The Guardian og konkluderer, at tørsten efter vand og læskedrikke i plastikflasker får konsekvenser i samme omfang som klimaforandringer.

Hvorfor? Fordi kun under halvdelen af plastikflaskerne genbruges. Resten bliver brændt som affald eller ender i græsset, skovene og i havene, hvor det nedbrydes til mikroplastik.

Heldigvis har vi her i Danmark stor opmærksomhed på alternativer til vores kortsigtede vaner og tænker i stedet i bæredygtige løsninger. Mange arbejdspladser arbejder med at skabe positive forandringer gennem en adfærd, der øger genbrug, tilvalg af sundere produkter og mindre affald.

Det mærker vi også i Thoreau.

Her hjælper vi virksomheder med at installere et bæredygtigt alternativ til plastikflasker. Vores præsentable vandanlæg forvandler dansk postevand fra hanen til rent, friskt og nedkølet vand med eller uden blødt brus. Lige til at sætte på bordet i elegante karafler.

Kontakt os i dag på: +45 2282 3223 eller på info@thoreau.dk

Kilde. The Guardian

Læs artiklen her